Blog post

Our featured Post
Workshop uitgelicht: luchtfietserij of werkelijkheid?
Geplaatst door:Sandra Broekhof, april - 20 - 2016

Vliegende en varende drones. Op afstand gestuurde meetpalen die automatisch data inwinnen. Allemaal geweldige nieuwe technieken. Maar geven ze ons ook echt nieuwe inzichten? In deze workshop gaf Ellis Penning van Deltares de aanwezigen een kijkje in de keuken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Remote Sensing.

Wat biedt het aan handigheden die de traditionele monitoring niet biedt, en hoe implementeer je dat in de dagelijkse praktijk? Dat er interesse is in remote sensing, was wel duidelijk. Ruim veertig deelnemers bogen zich in groepjes over de vraag wat voor verschillende remote sensing technieken de kansen en bedreigingen zijn.

De knalgele onderwaterdrone in het midden van de zaal trok onmiddellijk de meeste aandacht. Net als voor de andere vehikels, bleek het niet zo moeilijk om kansen te bedenken voor deze drone. Dankzij remote technieken kunnen we in het algemeen makkelijker meten, meer meten, en sneller meten. Specifieke uitdagingen voor de onderwaterdrone: wat zouden mensen doen als ze ineens zo’n drone tegenkomen? Wat als er een boot aan komt? Eigenlijk moet die drone dan denken: ‘Oh, ik duik even onder, dan kom ik straks wel weer even terug.’

In dit interview vertelt Ellis Penning meer over de resultaten van de workshop. Een uitgebreider verslag van de kansen en mogelijke obstakels per remote sensing techniek, kunt u binnenkort opvragen bij STOWA.

 

Bekijk ook de interviews met de andere workshopleiders van het monitoringcongres.